naar overzicht

Een moderne vertaling

De band Sassenachs maakt Schotse Folk en Rock muziek. Dit doen zij in hun kilt met hun drums en bagpipes op zowel het veld als op het podium. Na meerdere cd’s te hebben uitgebracht met Schotse folk muziek kwam er het verzoek om een CD cover en boekje te ontwerpen voor een moderne/rock cd. Van deze CD zal slechts een beperkte oplage geproduceerd worden zodat dit een Limited Edition zal worden.

Het woordmerk in het logo van de Sassenachs bevat een S in de vorm van een draak. Deze S wordt ook vaak los gebruikt als beeldmerk op bijvoorbeeld het drumstel en andere uitingen. Om deze cd echt op zich zelf te laten staan en zich te laten onderscheiden van de klassieke cd’s die de Sassenachs hebben, is er voor gekozen om een moderne variant van het logo te maken.

Een ‘strakke draak’

Het eerste doel is het modern en strak maken van de S. Door de S een aantal keer in het lichtgrijs op papier te zetten en te printen lag er een goede basis om te gaan schetsen. Na drie pogingen was het al raak: een super strakke draak die ook nog herkenbaar is gebleven. Nu was het tijd om de draak om te zetten naar een vector. Dit is gedaan in Adobe Illustrator.

Het complete logo

Nu de S is gemaakt is de grootste horde genomen. Echter moet het tekstuele gedeelte wel passen bij dit nieuwe beeldmerk. Een strak en modern lettertype dat kant en klaar lag was niet te vinden. Er was dus geen Keltische basis om te gebruiken en dus moest er verder gezocht worden. Uiteindelijk is er een oud Noorse runescript gebruikt als basis van de tekst. Dit paste perfect bij de strakke lijnen van het beeldmerk. Om te benadrukken dat deze cd meer gefocust is op rock is er tussen de koppen van de S een pay-off geplaatst. Daarboven is een subtiele versie geplaatst van het Andreas kruis zoals deze op de Schotse vlag staat.

Het eindresultaat

Deze Limited Edition is gericht op Schotse Folk Rock vandaar dat er op de achtergrond een Schotse vlag te zien is. Door rook te gebruiken ontstaat er een donkerdere en stoere sfeer die de Sassenachs graag wilde voor deze cd. Naast de omslag is ook de cd zelf bedrukt en zit er vanwege de Limited Edition een boekje bij met foto’s van de bandleden en van het optreden waarvan deze cd een opname is.

Share this post