naar overzicht

Storingservice.nl in een fris jasje

Storingservice.nl had de wens op haar homepage te restylen. Nu doet, zoals ze zelf zeggen, Storingservice.nl niet heel spannend en ‘sexy’ werk maar ze hadden de wens om de homepage wat minder saai te maken. Binnen de ruimte die er in tijd en huisstijl was is Blanco88 aan de slag gegaan.

De conclusie die getrokken kon worden na het analyseren van de bestaande website was dat deze buiten de slider om behoorlijk statisch was. Er gebeurde niks als de bezoeker naar beneden scrollde. Er was een korte opsomming van wat Storingservice.nl aan diensten levert verdeel in drie balken (zie voor/na afbeelding). Ook waren er buiten de slider geen afbeeldingen te vinden wat de pagina al snel wat saaier maakt. Conclusie: op het gebied van ‘animatie’, beeld en speelsheid kan er een hoop gewonnen worden.

Vereisten

Storingservice.nl had echter een paar eisen waar rekening mee gehouden diende te worden:

• De huidige teksten blijven hetzelfde

• Er moet een vimeo video toegevoegd worden die een prominente plek moet krijgen

• Werk met de beelden/fotografie die al beschikbaar zijn

• De website moet er frisser/moderner uit zien.

Aan de slag

De website is buiten de navigatie en de footer om verdeeld in vijf secties: 1. intro, 2. werkwijze, 3. water, 4. elektra en 5. bouwkunde. De basis van het intro gedeelte (slider, logo slider en 4 blokken) kon hetzelfde blijven. Door de 4 blokken over de breedte te trekken en de oranje balkjes weg te laten ontstaat er meer rust in het al drukke gedeelte.

De video moest een prominente plek krijgen op de website. Zodra de bezoeker naar beneden scrollt komt hij dit filmpje tegen. De aandacht wordt extra op het filmpje gevestigd door de oranje driehoek in de achtergrond die naar het filmpje wijst. een Door parallax effect toe te voegen gebeurt er wat extra’s en oogt dit gedeelte al interactiever.

De secties met diensten (sectie 3-5) waren niet echt spannend om te zien. Door beeld toe te voegen komt er meer leven in dit gedeelte. Het herkenbare icoon van elke dienst kon wel een opfrisbeurt krijgen en deze is dan ook helemaal gewijzigd. Door de zeshoek wit te maken en het icoon uit te sparen ontstaat er een tof overliggend effect over een afbeelding. De blokken verspringen om net een speelser effect te krijgen en dit wordt extra ondersteund doordat de sectie allemaal een andere achtergrond kleur hebben. Om dit gedeelte niet rommelig en druk te laten ogen zijn alle secties ruim opgezet in hoogte. Zo zal de bezoeker hooguit een klein stukje zien van de andere secties. Alle afbeelding hebben parallax effecten waardoor het lijkt alsof de afbeeldingen bewegen bij scrollen.

Vervolgens is de website geoptimaliseerd voor mobiel gebruik zodat de bezoeker ook mobiel een fijne frisse website voor zich heeft.

Resultaat

Een frisse dynamische homepage + een tevreden en blije opdrachtgever = missie geslaagd. Wil je het resultaat in levende lijven bewonderen? Ga dan naar storingservice.nl.

Share this post